mcrblg-header-image

search

4 απαραίτητα Tips για ενήλικες που θέλουν να μάθουν Αγγλικά


4 απαραίτητα Tips για ενήλικες που θέλουν να μάθουν Αγγλικά

Share This:

Είσαι ενήλικος και θέλεις να μάθεις Αγγλικά; Αυτά τα tips θα σε σώσουν!

Πολλοί πιστεύουμε ότι τα μαθητικά ή το πολύ τα φοιτητικά μας χρόνια είναι και η μόνη φάση της ζωής μας στην οποία μπορούμε να μάθουμε Αγγλικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Αυτό έχει σαν συνέπεια πολλοί ενήλικες που παράτησαν τα Αγγλικά μικροί, δεν τα ξεκίνησαν ποτέ ή έφθασαν μέχρι κάποιο επίπεδο, συνήθως το Lower και σταμάτησαν, να πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να μάθουν Αγγλικά ή τουλάχιστον πως είναι αδύνατον να βελτιώσουν κάπως το επίπεδο τους. Αυτό φυσικά έχει ως συνέπεια να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση κι εξέλιξη αλλά και να έχουν πρόβλημα επικοινωνίας όταν ταξιδεύον στο εξωτερικό ή συνομιλούν με πολίτες άλλων χωρών.

 

Η παραπάνω αντίληψη λοιπόν, η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, είναι τελείως λάθος. Αν υπάρχει θέληση μπορούν να γίνουν τα πάντα, ειδικά σήμερα που η διδασκαλία ξένων γλωσσών έχει εξελιχθεί και πλέον οι καθηγητές μπορούν  να προσφέρουν στον κάθε μαθητή προγράμματα που να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες τους, όποιες και να είναι αυτές.

Ας δούμε λοιπόν μερικά tips που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να μάθετε Αγγλικά αλλά και οποιαδήποτε άλλη ξένη γλώσσα, άσχετα από την ηλικία σας ή το πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που τελειώσατε το σχολείο.

1: Επιλέξτε μαθήματα για ενήλικες

Στις μέρες μας σχεδόν όλα τα φροντιστήρια έχουν τμήματα ειδικά για ενήλικες ενώ υπάρχουν και πολλοί μεμονωμένοι καθηγητές οι οποίοι ειδικεύονται στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε ενηλίκους. Εννοείται ότι θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο σε αυτά τα φροντιστήρια και αυτούς τους καθηγητές. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πολύ απλός: Οι ανάγκες και ο τρόπος μάθησης ενός ενήλικα είναι πολύ διαφορετικός από αυτά των παιδιών και των εφήβων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπείτε σε αίθουσα φροντιστηρίου με παιδιά του Λυκείου ή του Γυμνασίου ακόμη και αν οι γνώσεις τους είναι στο ίδιο επίπεδο με τις δικές σας.

2: Οργανώστε το πρόγραμμα σας

Αν έχετε πάρει απόφαση ότι ήρθε η ώρα να βελτιώσετε τις γνώσεις σας σε μία ξένη γλώσσα ή να μάθετε μία από την αρχή, θα πρέπει να δουλέψετε γι’ αυτό και φυσικά να αφιερώσετε κάποιο χρόνο. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην μελετάτε ή να κάνετε εξάσκηση όταν έχετε χρόνο, αλλά να οργανώνετε ένα πρόγραμμα μελέτης . Κάποιες μέρες και ώρες της εβδομάδας θα πρέπει να είναι αφιερωμένες στη δουλειά στο σπίτι για την ξένη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Το πόσες ώρες και μέρες θα αφιερώνετε κάθε εβδομάδα, εξαρτάται από τις γνώσεις σας, το πόσο γρήγορα μαθαίνετε αλλά και από τον ελεύθερο χρόνο που έχετε διαθέσιμο ή το πρόγραμμα της δουλειάς σας. Εννοείται πως το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να το τηρείτε όσο πιο πολύ μπορείτε.

3: Δοκιμάστε υα μαθήματα εξ αποστάσεως

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όσο αφορά την online εκμάθηση ξένων γλωσσών από ενήλικες είναι η μετάβαση στο φροντιστήριο και η επιστροφή από αυτό. Τα ειδικευμένα φροντιστήρια για ενήλικες συνήθως δεν είναι συνοικιακά και βρίσκονται στο κέντρο της κάθε πόλης, οπότε όποιος δεν μένει εκεί, θα πρέπει να μεταβαίνει σε αυτά είτε με τη συγκοινωνία είτε με κάποιο άλλο μέσο, πράγμα που φυσικά απαιτεί κόπο και χρόνο. Τα αγγλικά για ενήλικες online,πλέον γίνονται μέσω Skype, λύνουν αυτό το πρόβλημα αφού ούτε ο καθηγητής αλλά ούτε και ο μαθητής θα χρειαστεί να μετακινηθεί από τον χώρο του. Επιπλέον, πρόκειται για έναν πολύ σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας με πολλά άλλα οφέλη!

4: Ένταξε τη ξένη γλώσσα στη καθημερινότητα σου

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις μία ξένη γλώσσα είναι να «εκτεθείς» σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν για παράδειγμα θέλεις να μάθεις Αγγλικά, θα πρέπει αυτά να μπουν στη ζωή σου όσο το δυνατόν περισσότερο. Καλό θα είναι λοιπόν να επισκέπτεστε Αγγλικά sites, να δοκιμάσετε να διαβάζετε Αγγλικά περιοδικά ή εφημερίδες και να παρακολουθήσετε ταινίες ή σειρές χωρίς τους υπότιτλους. Όσο περισσότερο βάζετε μία ξένη γλώσσα στη ζωή σας, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα τη μάθετε.

close
Αναζήτηση
search
Μάθε λίγα πράγματα για μένα και το Blog μου
Απευθείας μήνυμα
Please fill in the following form to contact us


Glyfada view from above!!!!! Aerial Video Greece-Athens
Εν λευκώ – Νατάσσα Μποφίλιου / Rockwave festival 2014
Related Posts (YARPP)

Hi, guest!

settings

menu