mcrblg-header-image

search

Πώς να ετοιμαστείτε για τις δύσκολες μέρες του 2016


Share This:

Ένας σύντομος «οδηγός επιβίωσης» για το δύσκολο 2016

Το 2016 παρά τις υποσχέσεις τις Κυβέρνησης, αναμένεται να είναι μία από τις πιο «καυτές» χρονιές των τελευταίων ετών, ιδιαίτερα αυτών της Κρίσης. Ήδη οι πορείες που είχαν κοπάσει για αρκετό καιρό, φαίνεται πως επιστρέφουν δυναμικά στο προσκήνιο και την ημερήσια διάταξη με όλες τις καταστροφές και τα άλλα κακά που τις συνοδεύουν. Αυτή τη χρονιά όμως, αναμένεται να έχουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα: τους λαθρομετανάστες.

Μπορεί η τεράστια προσφυγική κρίση που έχει εκδηλωθεί από το καλοκαίρι να είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά η χώρα μας είναι αυτή που το αντιμετωπίζει πιο έντονα. Παρά τις όποιες προσπάθειες της Κυβέρνησης, φαίνεται πως η προώθηση των προσφύγων και μεταναστών είτε στη Βόρεια Ευρώπη, είτε στις χώρες καταγωγής τους, είναι κάτι πολύ χρονοβόρο και δύσκολο να επιτευχθεί. Σε αυτό φυσικά δεν βοηθά και η κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο.

Αυτό σημαίνει πως εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα «παγιδευτούν» για αρκετό καιρό στη χώρα μας. Αργά ή γρήγορα, τα αισθήματα απελπισίας και θυμού που δημιουργούν αυτές οι καταστάσεις θα εκδηλωθούν και μάλιστα βίαια. Ειδικά όταν κάποιοι θα πρέπει να απελαθούν. Χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες, ειδικά αυτές που βρίσκονται κοντά στους χώρους διαμονής των προσφύγων, θα βρεθούν αντιμέτωπες με την οργή τους.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε λοιπόν; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και να το παίξουμε Σερίφηδες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να οχυρώσουμε τα σπίτια μας και να οργανωθούμε με τους γείτονες μας.

• Θωράκιση σπιτιών

thorakisi-spitiouΤο σπίτι σας είναι το κάστρο σας και η είσοδος σε αυτό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δύσκολη για όσους θέλουν να μπουν σε αυτό χωρίς την άδεια σας. Φροντίστε να είναι πάντα φωτεινό. Αν οι λάμπες του Δήμου στον δρόμο σας έχουν καεί, ζητήστε μαζί με τους γείτονες σας να αλλαχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Αν δεν υπάρχει Δημόσιος φωτισμός στη περιοχή σας, εγκαταστήστε φώτα στην αυλή σας και να τα έχετε αναμμένα όσο το δυνατόν περισσότερο τα βράδυ.

Εννοείται πως θα πρέπει να εγκαταστήσετε κι έναν καλό συναγερμό ή και κάμερες για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Να ξέρετε όμως ότι η παρουσία τους έχει περισσότερο «ψυχολογικό» και λιγότερο «φυσικό» αποτρεπτικό χαρακτήρα. Για την πλήρη προστασία του σπιτιού σας, θα πρέπει να εξοπλίσετε τις διόδους του με πόρτες ασφαλείας και κάγκελα, κατά προτίμηση πτυσσόμενα, καθώς είναι και πιο πρακτικά.Μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα η οποία και ειδικεύεται πάνω σε συστήματα ασφαλείας για την προστασία της οικίας σας ή του καταστήματος σας είναι η επιχείρηση Cancelletto.gr με πάνω απο 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο.

• Οργάνωση της γειτονιάς

organosi-geitoniasΚαλό είναι να γίνετε φίλοι με τους γείτονες σας, έτσι ώστε να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Είναι σημαντικό να ξέρει κάποιος έμπιστος γείτονας πότε λείπετε, καθώς έτσι θα μπορέσει να «σημάνει τον συναγερμό» αν δει ύποπτες κινήσεις μέσα ή κι έξω από το σπίτι σας. Επιπλέον, καλό είναι να ξέρουν οι γείτονες και τις ώρες που τα παιδιά σας είναι μόνα στο σπίτι, προκειμένου να μπορούν να τα βοηθήσουν αν συμβεί κάτι όσο λείπετε. Τέλος, καλό είναι να μην τσακώνεστε με τους γείτονες σας που έχουν μεγάλους σκύλους, καθώς η παρουσία τους δρα αποτρεπτικά για τους κλέφτες. Εννοείται πως θα πρέπει να βοηθάτε κι εσείς τους γείτονες σας και να τους ανταποδίδετε τις εξυπηρετήσεις. Μόνο ενωμένοι θα τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

close
Αναζήτηση
search
Μάθε λίγα πράγματα για μένα και το Blog μου
Απευθείας μήνυμα
Please fill in the following form to contact us


Glyfada view from above!!!!! Aerial Video Greece-Athens
Εν λευκώ – Νατάσσα Μποφίλιου / Rockwave festival 2014

Hi, guest!

settings

menu