mcrblg-header-image

search

Γιατί το στοχευμένο SEO και Digital Marketing είναι απαραίτητο για τοπικές επιχειρήσεις


Share This:

seo και επιχειρησεις στην ελλαδαΕίναι γεγονός ότι σήμερα το internet παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών και φυσικά καταστημάτων. Φαίνεται πως στην Αθήνα και την Γλυφάδα το έχουμε καταλάβει καλά αυτό, μιας που οι ιστοσελίδες καταστημάτων και τα eshops – έστω και μικρά – αυξάνονται και πληθύνονται με σταθερούς και πολύ γρήγορους ρυθμούς. Βλέποντας όμως κάποια από αυτά τα sites, παρατήρησα ένα λάθος το οποίο μου φαίνεται πως όλο και περισσότερα sites που ανήκουν σε τοπικές επιχειρήσεις το κάνουν.

Βλέπω πως πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προτιμούν την αγορά της επαρχίας από την τοπική. Θέλω να πω δηλαδή πως στα sites τους δεν έχει γίνει βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τοπικά αποτελέσματα, παρά το γεγονός ότι απευθύνονται κυρίως ή ακόμη και αποκλειστικά στο τοπικό κοινό. Για ποιο λόγο να βγαίνουν σε χρήστες από πόλεις όλης της Ελλάδας διαφημίσεις για έναν γιατρό που έχει έδρα στην Αθήνα ή την Γλυφάδα; Υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος από τη Θεσσαλονίκη που ψάχνει επειγόντως οδοντίατρο να πάρει το λεωφορείο ή το αεροπλάνο για την Αθήνα για να φτιάξει τα δόντια του;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι άσκοπο επιχειρήσεις που απευθύνονται στη τοπική αγορά, όποια και να είναι αυτή, να διαφημίζονται σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να γίνεται βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που να στοχεύει στο τοπικό κοινό ή να γίνει μία «τοπική» καμπάνια για διαφήμιση στο διαδίκτυο. Και οι δύο λύσεις μπορούν να γίνουν τόσο από εταιρείες που ειδικεύονται στο SEO στην Ελλάδα, όσο και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, δεν είναι ανάγκη να πληρώσετε μία περιουσία για να φροντίσετε να βλέπουν τις διαφημίσεις σας τα κατάλληλα άτομα.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων μηχανών αναζήτησης για την τοπική αγορά

Ως γνωστόν, ο σκοπός του Search Engine Optimization (SEO), για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους) είναι να κάνει μία ιστοσελίδα να πετυχαίνει τις υψηλότερες δυνατές κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, προκειμένου να της εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες που να ψάχνουν για όρους σχετικά με τα προϊόντα και το περιεχόμενο της. Με το στοχευμένο SEO, στην ουσία εξασφαλίζεται ότι θα βγαίνει μία σελίδα πολύ υψηλά στις σχετικές αναζητήσεις που γίνονται για ή από κάποιο μέρος.

Η στοχευμένη βελτιστοποίηση στην ουσία φροντίζει ώστε οι μηχανές αναζήτησης να «μάθουν» που βρίσκεται η επιχείρηση σας, έτσι ώστε αν είστε οδοντίατρος εδώ στη Γλυφάδα και κάποιος από τη Γλυφάδα ψάχνει για οδοντίατρο, να βγαίνετε στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Πώς θα γίνει αυτό; Με τη χρήση της τοποθεσίας και της διεύθυνσης σας κατά την κατασκευή ιστοσελίδων, αλλά και στο περιεχόμενο της. ΜΕ άλλα λόγια, θα χρειαστούν συντονισμένες προσπάθειες και κινήσεις τόσο από έναν web designer με γνώσεις online marketing όσο και από κάποιον ειδικό στη συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο. Μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά θα βοηθήσετε τουλάχιστον δύο άνεργους της περιοχής μας και θα έχετε μεγάλο κέρδος από αυτή την κίνηση. Είναι μία κατάσταση win – win με άλλα λόγια!

Τοπική καμπάνια για διαφήμιση στο διαδίκτυο

Οποιοσδήποτε Greece SEO expert θα σας πει ότι μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές internet marketing είναι η διαφήμιση Google AdWords, δηλαδή η εμφάνιση του site σας σε ειδική θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων του Google. Αυτή η μέθοδος λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προώθηση ιστοσελίδων τοπικού ενδιαφέροντος, απλά ρυθμίζοντας το σε ποιον θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Μπορείτε δηλαδή να φροντίσετε ώστε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται κυρίως σε τοπικές αναζητήσεις, από τη περιοχή της Γλυφάδας ή της Αθήνας ας πούμε. Έτσι και χρήματα θα γλυτώσετε και δεν θα βλέπουν τη διαφήμιση σας  άτομα από τις τέσσερις γωνιές της χώρας!

Εννοείται πως αν μπορείτε να εξυπηρετήσετε πελάτες απ’ όλη τη χώρα, τότε η στοχευμένη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν θα σας αφορά ιδιαίτερα, αλλά μπορεί πάλι να σας βοηθήσει με τον τοπικό ανταγωνισμό.

close
Αναζήτηση
search
Μάθε λίγα πράγματα για μένα και το Blog μου
Απευθείας μήνυμα
Please fill in the following form to contact us


Glyfada view from above!!!!! Aerial Video Greece-Athens
Εν λευκώ – Νατάσσα Μποφίλιου / Rockwave festival 2014

Hi, guest!

settings

menu